61. jubilarni Dani berbe grožđa u Čitluku

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović s izaslanstvom je nazočio svečanom otvaranju 61. turističko-kulturno-gospodarske manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2016.“
Okupljanje je započelo ispred srednje škole fra Slavka Barbarića odakle su svi sudionici manifestacije svečanim mimohodom krenuli na Broćanski trg gdje je svečano otvorena manifestacija. Nekoliko tisuća gostiju, prijatelja, uzvanika i posjetitelja te brojne folklorne skupine iz BiH i Republike Hrvatske uveličali su ovu čitlučku tradicionalnu manifestaciju.
Na ovim 61. jubilarnim Danima berbe grožđa u Čitluku, u ime domaćina obratio se predsjednik OO HDZ-a BiH i kandidat za načelnika općine Čitluk Marin Radišić.
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara otvorio je 61. manifestaciju “Dani berbe grožđa-Brotnjo 2016” u Čitluku te je ujedno bio i pokrovitelj svečanosti.
Na Danima berbe grožđa – Brotnjo 2016. nazočnima se obratila i Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH i članica Predsjedništva HDZ-a BiH.
Također, nazočni su bili Ljubo Bešlić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ te Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.
Nakon službenog otvaranja 61. Dana berbe grožđa – Brotnjo 2016, izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a obišlo je vinare i kušali njihova vina.
Na smotri folklora, koja se održala odmah nakon otvaranja manifestacije, nastupili su mnoga HKUD-a, a nastupili su brojni pjevači gange i bećarca, diplari, guslari, izvođači kolanja, truse i tarabana, humoristi i zabavljači te folklorne i pjevačke skupine i pojedinci, koji su predstavili izvođenjem drevnih običaja svojih krajeva, uglavnom vezanih za berbu grožđa i njegovu preradu u mlado vino.

***