Analiza Općih izbora 2018. godine

Izborni stožer Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar održao je sedmu, ujedno i završnu sjednicu u četvrtak, 08. studenog 2018. godine. Na sjednici su se analizirali rezultati Općih izbora 2018. na razini svakog pojedinog temeljnog ogranka u Gradu Mostaru. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i voditelj Izbornog stožera GO HDZ-a BiH Mostar, Damir Džeba obratio se nazočnima te tom prilikom čestitao i zahvalio svim nazočnima na iznimnom trudu i zalaganju tijekom cijele kampanje, ali i samog dana održavanja izbora te kazao da je ovakav konkretan izborni rezultat najbolji pokazatelj kako je narod prepoznao tko je istinski, pravi i jedini nositelj hrvatskih vrijednosti ne samo u Gradu Mostaru, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Mostara i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Ljubo Bešlić te kazao kako su ovim izborima na prostoru Hercegovačko - neretvanske županije Hrvati pokazali zavidnu političku zrelost i svojim glasovima odlučili da će HDZ BiH dobiti mandat za zastupanje interesa hrvatskoga naroda s ciljem osiguravanja stvarne konstitutivnosti i njegove potpune jednakopravnosti, kao i gospodarskog napretka, rasta investicija i zapošljavanja, osiguranja zdravstvene zaštite, razvoja prosvjetnog, kulturnog i športskog života, ali i zaštite prava branitelja i svih socijalno osjetljivih skupina društva.
Na sjednici je zaključeno kako je ovakav izborni rezultat koji je ostvarila Hrvatska demokratska zajednica BiH i Koalicija stranaka HNS-a bez sumnje povijesni za hrvatski narod na ovim prostorima koji dodatno osnažuje politiku opstanka i ostanka Hrvata na ovim prostorima s ciljem očuvanja identiteta ali i daljnjeg gospodarskog rasta i razvoja, međutim, mržnja koja je rezultirala političkom podvalom odnosno izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima brojnijih Bošnjaka u BiH je radikalna, isključiva, podla i ne doprinosi pomirenju, suradnji i toleranciji koja se očekuje nakon toliko godina od rata.
No, bez obzira na sve, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Koalicija stranaka HNS-a ovim izborima pokazala je ono što je kroz cijelu kampanju i nastojala promovirati, što je ovakvim zavidnim izbornim rezultatom prepoznato i potvrđeno od strane Hrvata širom BiH, a to je prije svega zajedništvo hrvatskog naroda koje nam ne može oduzeti i uništiti niti jedan drugi brojniji narod koliko god se oni trudili da upravo to i učine.

***