Buna potvrdila izbor Zajedništva

U petak 28. rujna 2018. godine u Domu kulture na Buni je održana predizborna tribina Temeljnog ogranka Buna GO HDZ BiH Mostar.
Na tribini su se okupili mještani Bune, članovi i simpatizeri HDZ BiH, predstavnici Mladeži, predstavnici udruga koje djeluju na Buni, obitelji poginulih branitelja, predstavnici javnog i političkog života, te ostali cijenjeni građani.
Gosti na predizbornoj tribini Temeljnog ogranka Buna bili su Slađan Bevanda, Ministar MUP-a HNŽ-a, i kandidat koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Oliver Soldo, Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a i kandidat koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine F BiH, Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH i kandidat na listi koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine F BiH, Damir Džeba, predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar i kandidat koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Skupštinu HNŽ-a, Dražan Krešić, predsjednik TO HDZ-a BiH Buna i kandidat na listi koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Skupštinu HNŽ-a, te ostali kandidati s liste koalicije stranaka HDZ-a BiH i HNS-a za Skupštinu HNŽ-a Julineta Jurić, Dalibor Drlje, Kažimir Miličević, Igor Lončar i Ita Pandža.
U ime domaćina prisutnima se obratio Dražan Krešić, predsjednik Temeljnog ogranka Buna koji je ovom prilikom kazao:
„ Dobro da je HDZ BiH kao stožerna stranka hrvatskog naroda prepoznao snagu i daje šansu upravo mladim i obrazovanim ljudima koji su s nekoliko iskusnijih spremni preuzeti političku odgovornost za budućnost ove županije.
Na Buni se jesu dogodili neki pozitivni pomaci u realizaciji projekata kao što su vodovod, Dom kulture, obnove i sanacije u OŠ Marina Držića Buna, obnova Spomen parka Buna i još neki su u pripremi, ali naša vlast nije uvijek pokazala dovoljno sluha za projekte na Buni i mnoge stvari i do danas nisu riješene.
Žitelji Bune traže da se takav odnos prema Buni promjeni i očekujemo radikalne zaokrete politike prema Buni, koja mora pokazati još više sluha posebice u razvoju turističkih potencijala koje Buna u izobilju posjeduje.
Pozivam Vas cijenjeni žitelji Bune da još jednom pokažemo zajedništvo i snagu, da potaknemo sve naše susjede prijatelje i rodbinu da izađu na izbore i daju svoj glas koaliciji stranaka HDZ BiH i HNS-a, na čelu s kandidatom za hrvatskog člana predsjedništva dr. Draganom Čovićem, jer Buna je uvijek bila i ostat će utvrda HDZ BiH“, zaključio je Dražan Krešić.
Prisutnima se obratio i Damir Džeba, predsjednik GO HDZ BiH Mostar.
Džeba je kazao da u sklopu pripreme za ove izbore GO HDZ BiH je angažirano preko 600 osoba kako bi se spriječile izborne nepravilnosti, inženjering kojim se želi ponovo birati Hrvatima političke predstavnike u njihovo ime, također GO HDZ BiH poziva na što masovniji izlazak na izbore, jer ostanak kući bi značio da se nismo potvrdili kao politički narod.
„Izađimo na izbore 07. listopada, uzmimo olovku u ruke i izaberimo svoje političke predstavnike, jer jedino tako se možemo dokazati kao politički narod, narod koji voli svoju domovinu“, rekao je Džeba.
Prisutnima se obratio Oliver Soldo, Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a.
Ministar Soldo je rekao da su ovi izbori jako bitni i da unatoč brojnim problemima današnje svakodnevnice moramo naći pravi motiv i izaći na izbore, a boljeg motiva ne može biti od činjenice kako ne smijemo dozvoliti da nam drugi biraju naše predstavnike.
Ministar Soldo je spomenuo neke od projekata koji su realizirani na području Bune, u kojima je i sam sudjelovao i također dodao kako aktuelna politika mora napraviti radikalan strateški zaokret prema Buni i kako Buna mora postati mjesto od posebnog strateškog značaja za HDZ BiH.
Slađan Bevanda, Ministar MUP-a HNŽ-a je u svom govoru pojasnio zašto su ovi izbori jako bitni.
„ Nisu samo ovi izbori bitni, to su bili i oni prije četiri godine i oni prije osam godina, a biti će i oni sljedeći, sve do trenutka dok ne izborimo potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda i ostalima, a to je pozicija u kojoj drugi neće birati Hrvatima političke predstavnike, zato je jako važno da se svi aktiviramo i potaknemo svoju rodbinu, prijatelje, susjede, da 07. listopada uzmu olovku u ruke i na krilima ZAJEDNIŠTVA krenemo do pobjede“ rekao je ministar Bevanda.
Po završetku tribine predstavnici Mladeži HDZ BiH TO Buna predvođeni predsjednikom Mladeži HDZ BiH Mariom Mikulićem, uputili su se na Spomen park na Buni gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće za sve žrtve protekli ratova na Buni.

***