Članica Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar Ana Leženić na Svjetskom forumu demokracije u Strasbourgu

U organizaciji Vijeća Europe u Strasbourgu se od 8. do 10. studenoga održavao Svjetski forum demokracije 2017. koji svake godine okuplja veliki broj svjetskih političara koji zajedno sa sudionicima raspravljaju o budućnosti demokracije i demokratskih institucija u svijetu.

Svjetskom forumu demokracije nazočila je i Ana Leženić, tajnik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije i članica Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar, a koja je ujedno i polaznik devete generacije Političke škole Vijeća Europe iz Bosne i Hercegovine. Ispred HDZ-a BiH forumu su nazočili i Adrijana Prskalo i Dario Plavčić, također polaznici devete generacije Političke škole Vijeća Europe iz Bosne i Hercegovine.

Forum je okupio političare, aktiviste, eksperte i mlade ljude iz cijelog svijeta te se raspravljalo o temama demokracije, uloge medija u demokraciji, populizmu, ravnopravnosti spolova i osnaživanju političke uloge žena.

Budući da je Svjetski forum demokracije u Strasbourgu ujedno i posljednji modul jednogodišnje izobrazbe mladih političara Političke škole Vijeća Europe u BiH, dodijeljeni su i certifikati svim polaznicima.

***