Članovi HDZ-a BiH Mostar prisustvovali obraćanju predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića u Europskom paralamentu

Članovi Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Boris Bošnjak, Marko Novak i Nina Škoro nazočili su obraćanju predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića o Bosni i Hercegovini pred članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

Predsjednik Čović u svom je govoru podnio izvješće o napretku BiH i naporima koji se ulažu za ispunjenje preduvjeta za dobivanje kandidacijskog statusa. "Svi smo suglasni da je 2016. bila godina uspjeha. Hvala vama još jednom jer ste nam u tome pomogli. U veljači 2016. godine smo predali aplikaciju za članstvo, a 16. prosinca smo dobili Upitnik. Tijekom 2017. godine 300 dužnosnika predano radi na pripremi odgovora, održano je preko 160 sastanaka, napisano je više od 25.000 stranica odgovora, usuglašen je veliki broj otvorenih pitanja, a preostalo ih je još 50-ak od 3.243; mehanizam koordinacije ne samo da je uspostavljen nego i funkcionira. To je naš zajednički uspjeh."

Zastupnici u Europskom parlamentu ponovili su potporu naporima Bosne i Hercegovine pri ispunjenju obveza kako bi dobili kandidacijski status za članstvo u EU.

Osim članova GO HDZ-a BiH Mostar, obraćanju predsjednika Čovića nazočili su i članovi Gradske organizacije Mladeži HDZ-a BiH Mostar predvođeni predsjednikom Markom Zovkom. Prisustvo na sastanku Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta bilo je u sklopu posjete zastupnici Željani Zovko u organizaciji Branislava Stojkića predsjednika TO Avenije Jugozapad.

Tom prigodom susreli su se i s Lidijom Topić, veleposlanicom Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji te s Davidom McAllisterom, predsjedateljem Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta, koji je na početku otvaranja sjednice pozdravio i izrazio iznimno zadovoljstvo što su upravo posjetitelji iz Bosne i Hercegovine prisutni tijekom razmjene mišljenja predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i zastupnika u Europskom parlamentu.

***