Da narod nije zaustavio tenkove, sada ne bismo razgovarali o budućnosti Mostara

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvodio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović

Na današnji dan prije 25 godina dogodio se jedan od značajnijih događaja na ovim prostorima, kada su mještani Pologa zaustavili tenkove tzv. JNA.

U organizaciji GO HDZ-a BiH Mostar i GO HDZ-a BiH Široki Brijeg, na čelu s predsjednicima Damirom Džebom i Mirom Kraljevićem, održana je središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu koja se održava u sklopu tradicionalne manifestacije ‘Svibanjska sjećanja’.

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, predvođeno njihovim predsjednikom i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću u čast svim žrtvama na središnjem spomen obilježju.

Nakon polaganja vijenaca, služena je sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu, koju je predvodio vojni biskup msgr. Tomo Vukšić, koji je događaje iz prošlosti usporedio je s biblijskim motivima, te pozvao na izvlačenje pouke i trajnoga mira.

Nakon svete mise, uslijedila je molitva za slobodu koja je održana pored spomen obilježja zaustavljanja tenkova u Pologu te je na koncu održan i tradicionalni maraton na relaciji Polog-Široki Brijeg.

***