Damir Džeba izabran za predsjednika Kluba hrvatskog naroda u Skupštini HNŽ-a

Nastavkom procesa konstituiranja skupštinskih tijela Hercegovačko-neretvanske županije nakon prihvaćanja mandata i polaganja prisege izabranih zastupnika na Općim izborima 2018. godine održane su sjednice i izabrani predsjednik Kluba HDZ-a BiH, predsjednik Kluba hrvatskog naroda i kandidat za predsjedavajućeg odnosno zamjenika predsjedavajućeg za Skupštinu HNŽ-a.

Klub zastupnika HDZ-a BiH izabrao je Đuru Prkačina za predsjednika, koji je i u proteklom mandatu također vodio Klub i bio izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba izabran je za predsjednika Kluba hrvatskog naroda u Skupštini HNŽ-a.

Tomislava Martinovića, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a i predsjednik Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, Klub hrvatskog naroda u Skupštini HNŽ-a predložio je za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg za Skupštinu HNŽ-a.

Klub HDZ-a BiH i hrvatskog naroda je spreman za sjednicu Skupštine HNŽ-a koja će se održati u ponedjeljak 3. prosinca s ciljem nastavaka konstituiranja skupštinskih tijela, poštivanjem legitimnog predstavljanja i konstitutivnosti naroda.

***