Donatorska večer Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać

Mostar, 24. studenoga 2016. U Hotelu Mepas u Mostaru u srijedu je pod pokroviteljstvom Grada Mostara i Vlade HNŽ-a održana donatorska večer Pomozimo zajedno Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać s ciljem potpore istoimenom projektu i konkretne pomoći što većem broju osoba sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Ukupan prihod od donacija namijenjen je za osiguranje smještaja, prehrane, prijevoza i drugih vrsta pomoći za oboljele korisnike, kao i članove njihovih obitelji, koji se nalaze na liječenju u Zagrebu, daleko od doma.

Donatorskoj večeri, uz brojne uglednike nazočili su i: Damir Džeba predsjednik GO HDZ BiH Mostar, Zdenka Leženić, predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ BiH Mostar i Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskoga sajma.

Više od 100.000 donatora je do sada pomoglo rad Udruge kroz donaciju proizvoda, usluga, novčanu donaciju putem trajnog nalog ili jednokratnu novčanu donaciju.

Tijekom službenog dijela programa, uzvanici su imali prigodu pogledati dokumentarac “Druga obitelj”, redatelja Zdenka Jurilja, o radu i djelovanju humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” koja je do sada pomogla više od 3500 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Uz film prikazan je i glazbeni video spot za band-aid pjesmu udruge “Pomozimo zajedno” koja progovara o svemu dobrome što čovjek može napraviti za čovjeka.

***