​FOTO: Ovo su kandidati HDZ-a za skupštinu HNŽ-a, nositelj liste je Nevenko Herceg

Nevenko Herceg, nositelj liste HDZ-a i koalicije HNS-a predstavio je kandidate za županijsku Skupštinu HNŽ-a.

Na liste se nalaze 33 imena:

Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar, Stana Burić, Dejan Kvesić, Ivan Fofić, Monija Jarak, Damir Antunović, Danijela Škegro, Robert Jurković, Igor Lončar, Andrea Šunjić Bernadić, Daniel Babić, Ana Groznica, Danijel Martinčić, Kažimir Miličević, Jelena Buljubašić, Hrvoje Šimunović, Danijela Juko, Dalibor Drlje, Boris Orenčuk, Mateja Ilić, Dražan Krešić, Ita Pandža.

Obraćajući se nazočnima u osobno i u ime kandidata, dr. sc. Nevenko Herceg, kao nositelj Liste HDZ/HNS za Skupštinu HNŽ, osobito je istaknuo kako su obitelj, dom i Domovina ishodište Programa HDZ/HNS-a i da su tom cilju podređene sve programske aktivnosti.

„U proteklom mandatnom razdoblju, stali smo, što bi narod rekao, na vlastite noge i pokazali kako je uz jasnu viziju, prave motive i zalaganje sve moguće …
Dosta je urađeno, ali ova Lista – zajednička Lista HDZ-a i Koalicije stranaka HNS-a za Skupštinu HNŽ, jednostavno može i hoće bolje!

Ovaj Program i ovi ljudi koji su spremni preuzeti osobnu i političku odgovornost u novom mandatnom razdoblju, vjerodostojni su i kvalitetni, neki su već dokazani a neki željni dokazivanja. Siguran sam kako oni imaju snage, znanja i pravih motiva da, u zajedništvu s nekolicinom nas iskusnijih, pobjede u ovoj izbornoj utrci i krenu u operacionalizaciju našeg izbornog programa – Programa koji ima jasnu viziju: opstati i razvijati se kako bi sačuvali naše obitelji, domove i Domovinu““, rekao je dr. Herceg.
Također, osvrnuo se na ključne točke gospodarskog programa HDZ-a i koalicije stranaka HNS-a: pokretanje gospodarstva i poticanje investicija s ciljem ravnomjernog razvoja i većeg zapošljavanja mladih, jačanje prometne infrastrukture, poticanje malog i srednjeg gospodarstva, poljoprivrede, turizma i njihovo umrežavanje s centrima znanja.
„Bez kvalitetnog sustava obrazovanja jasno je kako nema ni gospodarskog rasta, smanjenja nezaposlenosti, niti zaustavljanja odlazaka mladih i negativnih demografskih trendova...

U vođenju obrazovne politike, cilj nam je reforma obrazovnog sustava kako bi mladi, kroz obrazovanje, dobivali vještine i znanja koja traži tržište rada, ali i da zaživi praksa cjeloživotnog obrazovanja kroz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju prema potrebama tog istog tržišta rada.

U protivnom, ne budu li imali mogućnost zapošljavanja, mladi ali i oni nešto stariji, i dalje će napuštati ovaj kraj a to je ono što želimo spriječiti i sačuvati naše obitelji koje ćemo štiti i nastavkom vođenja proaktivne politike u području socijalne skrbi o obitelji, posebno obitelji s djecom i zaštite majčinstva, ali i osoba s posebnim potrebama i invaliditetom, zaštite prava naših branitelja i stradalnika…“ istaknuo je dr. Herceg.

***