GO HDZ BiH Mostar

6. redovita sjednica GO HDZ BiH Mostar.

16. svibnja 2020. godine - Danas je održana 6. redovita sjednica GO HDZ BiH Mostar. Zbog epidemioloških mjera koje su vrijedile zbog pandemije korona virusa COVID-19 aktivnosti predviđene Akcijskim planom za lokalne izbore 2020. godine bile su privremeno zaustavljene.

Predsjednik GO HDZ BiH Mostar je izvijestio članove o dinamici pregovora koji se vode u cilju donošenja izbornih pravila za Mostar. Raspisivanjem lokalnih izbora, Gradski odbor nastavlja sa svojim aktivnostima pojačanim intenzitetom.

Reakcija Gradskog odbora HDZ-a BiH na Inzkovo izvješće UN-u: Pa čija su to ranija neustavna i diskriminirajuća izborna pravila zbog kojih Mostar i Mostarci nemaju izbore već više od desetljeća??

Visoki predstavnik za BiH, gospodin Valentin Inzko, u svom 57. izvješću Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, između ostalog kaže kako "nije postojao nikakav istinski politički dijalog da bi se riješila situacija vezana za grad Mostar, gdje se nisu održali lokalni izbori više od deset godina".

Uskrsna čestitka

Slaviti najveći kršćanski blagdan u vremenu kada smo svi pogođeni posljedicama pandemije koronavirusa COVID-19 ima jednu sasvim novu i do sada većini ljudi stranu dimenziju.

U ovakvim teškim vremenima potrebno je dublje promisliti o onome što za nas katolike predstavlja korizmeno vrijeme kao priprema za slavljenje Kristova uskrsnuća, ali i ono što propovijeda Sveto pismo o posljednjim danima Isusova ovozemaljskog života.

Sastanak Gradskih odbora HDZ BiH Mostar i HDZ 1990 Mostar

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko danas je u Domu HDZ-a BiH zajedno sa svojim suradnicima ugostio izaslanstvo Gradskog odbora HDZ 1990 Mostar na čelu s povjerenikom Zoranom Petrićem.
Povod ovog sastanka bila je trenutna politička situacija u Gradu Mostaru kada je u pitanju održavanje izbora. Obje političke stranke složne su da se lokalni izbori u Mostaru moraju održati, te izražavaju zajednički stav kako kroz parlamentarnu proceduru mora doći do usvajanja izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Reakcija Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na negativan istup SDA o nastavku pregovora

Lokalni izbori u Gradu Mostaru su prije svega pravno pitanje nastalo na temelju odluke i rješenja Ustavnoga suda BiH te pasivnosti Parlamentarne skupštine BiH u provođenju onoga što je Ustavni sud u ranijim presudama nedvosmisleno utvrdio.

Nakon dva neodržana izborna ciklusa, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar, zajedno s građanima Mostara, lokalne izbore drži elementarnim civilizacijskim pitanjem, jer se izbori naprosto moraju održati.

Danas je održana 2. proširena sjednica Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar

Predsjednik Gradskoga odbora, g. Slaven Zeljko, uvodno je iznio detaljnu analizu prvoga kruga predsjedničkih izbora u RH, održanih na 19 biračkih mjesta u OŠ Petra Bakule u Mostaru.
Izvjestitelj po ovoj točki dnevnoga reda bila je gđa. Miljana Glamuzina, glavni tajnik HDZ-a BiH, koja je obrazložila dosadašnje aktivnosti za drugi krug predsjedničkih izbora u RH, koji nas očekuje u nedjelju 5. siječnja 2020. godine.

Sastanak čelnika gradskih odbora HDZ-a BiH i SNSD-a Zeljke i Krnjeušića sa suradnicima

Predsjednik Slaven Zeljko zajedno s članovima Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar sastao se u petak, 15. studenog 2019. godine, u Domu HDZ-a BiH s delegacijom Gradskog odbora SNSD-a Mostar na čelu s predsjednikom mostarskog odbora SNSD-a Mladenom Krnjeušićem.

Sastanak od ranije najavljen, ipak je u ovaj petak imao posebnu simboliku nakon sastanka na najvišem nivou stranačkih čelnika dr. Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Veliki međunarodni judo turnir “Borsa Open” u Mostaru otvorio Slaven Zeljko

Deseto izdanje međunarodnog judo turnira “Borsa Open”, na kojemu sudjeluje preko tisuću natjecatelja iz 28 zemalja, otvoreno je u subotu, 9. studenog, u Mostaru.

Zadovoljstvo otvoriti “Borsa Open”, kao jednu od najvećih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, imao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko, izaslanik predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Član Predsjedništva GO HDZ-a BiH Mostar Vlatko Marinović na temu izbora u Mostaru

Oslobođenje donosi temu oko izbora u Mostaru, a jedan od onih koji su dali izjave tim povodom je i Vlatko Marinović, član HDZ-a BiH koji je jedno vrijeme bio član pregovaračkog tima.

Marinović kaže da su u gradskoj organizaciji ove stranke obradovani nedavnom presudom iz Strasbourga. Uz čestitke upućene sugrađanki Irmi Baraliji, koja je bila hrabra i odvažna te tako uradila dobru stvar za Mostar, rekao je da je presudom činjenica kako Mostarci ne mogu birati ili biti birani, ustvari kulminirala. Europski sud, podsjetio je, utvrdio je da su građani dosad bili diskriminirani.

***