Ilići će dati hrvatski odgovor 7. listopada

Jedanaest dana je ostalo do dana kada biramo ostajemo li i opstajemo kao narod u Bosni i Hercegovini, jednakopravni u izboru svojih političkih predstavnika u tijela vlasti. izlaskom na izbore ćemo spriječiti da se bira u naše ime i da nam se nameću politički predstavnici.

Na predizbornoj tribini koju je organizirao Temeljni ogranak HDZ-a BiH Ilići nazočnima su se obratili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ i gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba. Na početku tribine uvodnim govorom i pozdravnim riječima obratili su se Oliver Glibo, predsjednik Temeljnog ogranka Ilići, i Josip Raspudić, član Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar iz Ilića.

Na Općim izborima 7. listopada mi ćemo morati dati odgovor jesmo li spremni okupiti se oko ideje zajedništva te potvrditi da smo i za opstanak u BiH, i za ostanak i razvoj u Bosni i Hercegovini. Spremni da damo hrvatski odgovor na pokušaje da nam se opet biraju politički predstavnici s ciljem da napuštamo svoju domovinu. Svi izbori su važni ali ovi opći izbori su prevažni jer postoji opasnost da nam se ponovno, ovaj put s puno opasnijim namjerama, izaberu politički predstavnici u tijela vlasti bez volje, naše političke volje i izbora. To se više i ne krije nego čak i brutalno prijeti će se Hrvatima nametnuti politički predstavnici, od člana Predsjedništva BiH pa dalje prema ostalim razinama vlasti. Kako bi spriječili ove namjere Gradska organizacija HDZ-a BiH u Mostaru je posebice obratila pozornost na dva cilja.

Prvi je tehnička priprema za izborni proces pri čemu je angažirano oko 600 osoba s ciljem sprječavanja izbornih neregularnosti, inženjeringa pri čemu se opet želi Hrvatima nametnuti političke predstavnike i birati u njihovo ime. Drugi je fokus na što masovniji izlazak na izbore jer ostanak kući na dan izbora bi značio da se nismo potvrdili kao politički narod, narod koji politički promišlja i djeluje, narod koji je za opstanak, ostanak i razvoj. Izborima na dan 7. listopada dajemo odgovor postojimo li i kao politički narod. Narod koji potvrđuje svoju domovinu i bira svoje političke predstavnike. Hrvatska demokratska zajednica BiH je velika stranka, stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH i ima pravo, obvezu i potrebu da se brine i bori za interese hrvatskog naroda u BiH. To ne znači da smo protiv drugim, da ne želimo surađivati, živjeti i voljeti druge, ali znamo tko smo i što smo u Bosni i Hercegovini. Govoriti i nametati da je narodima u BiH samo građanska opcija moguća u da nema konstitutivnih naroda je politička smicalica, podvala i vodi BiH u propast, naglasio je Džeba

Hrvatska demokratska zajednica se uvijek vodila kulturom dijaloga, jer samo iskren dijalog i politička hrabrost mogu nas dovesti do jačanja povjerenja i pozitivnih pomaka na našim prostorima. Kandidati HDZ-a BiH i koalicije HNS kroz izborno razdoblje boriti i izboriti javni, politički, kulturni i društveni prostor unutar BiH za hrvatski narod. Što se tiče grada Mostara jasno je kako se nikad više nije gradilo i poticalo napredak nego u posljednje tri godine. Značajni infrastrukturni projekti su završeni, neki su u tijeku te postoje ozbiljni planovi za razvoj turizma i kulture kroz europske projekte. Od rata borimo za svoju opstojnost i da su svaki izbori povijesni, pa tako i ovi. Ne smijemo popustiti i umoriti se. Trebamo animirati ljude da iziđu na izbore i objasniti važnost sudjelovanja Hrvata pri izboru svojih predstavnika, zaključio je predsjednik Bešlić.

***