Intervju predsjednice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar povodom Donatorske večere

Predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH danas je bila gošća Jutarnjeg programa Mostarske panorame te dala intervju kao uvod u Donatorsku večeru koju svake godine tradicionalno organizira Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar.

P: Predsjednice Leženić je li sve spremno za sutrašnju Donatorsku večeru Zajednice žena KKK HDZ BiH GO Mostar?

Da. Sve je spremno. Evo, sutra ćemo našim već tradicionalnim prijateljevanjem obilježiti devetu obljetnicu djelovanja mostarske Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača.
Tijekom svih ovih godina vodimo se provjerenom i pouzdanom metodom organiziranja našega prijateljevanja koje se temelji na mreži naših temeljnih ogranaka i žena koje aktivno sudjeluju u društvenom, kulturnom i gospodarskom životu ovoga grada, a posljednjih nam se godina pridružuju i gošće iz susjednih općina naše županije.

P: Komu je ove godine namijenjen prihod?

Ovogodišnja večera posvećena je DOMPES-u.
Zašto Dompesu? Razloga je više.Odmah mi se svidio znakovit naziv- kuća kruha i duha - kojim je zaokružen ovaj projekt naše Hercegovačke franjevačke provincije. Nebrojeni su pogromi koji su se nadvijali nad hercegovački puk, a fratarska mu je zajednica često bila jedino utočište. Franjevci su u osvim krajevima lučnoše ne samo duhovne misli nego i pokretači svekolikog prosperiteta. Oni su vjekoviti čuvari ovoga naroda u svakom smislu i na tom je tragu i ovaj projekt usmjeren prema učećoj mladeži i onima koji trebaju socijalnu zaštitu.
Osim toga, Hercegovačka se provincija kroz svoju povijest nekoliko puta dizala iz pepela i svaki put izrastala u još jaču zajednicu.
Stoga sam predložila članicama Gradskog odbora Zajednice žena da ovogodišnju večeru posvetimo DOMPES-u i pomognemo opremiti jednu studentsku sobu.
Ovo nam je jedinstvena prilika da našim fratrima iskažemo zahvalu za svu onu ljubav kojom toliko stoljeća bodre i duhovno okrepljuju ovaj narod.

P: Koliko očekujete gošći na večeri? Kakav je predviđen program?

I ovogodišnja je večera priređena u svadbenom salonu venera. Već je prijaveljeno više od 700 žena. U glazbenom dijelu nastupit će bariton Karlo Miličević, a potom će nas zabavljati sasatv Laguna. Uz pomoć naših sponzora priredili smo i bogatu tombolu, a kroz program će nas voditi naša Misijana Brkić Milinković.

P: Predsjednice Leženić, deveta je obljetnica od osnutka Zajednice žena HDZ BiH KKK - Gradski odbor Mostar. Je li ona opravdala svoje postojanje? Što je obilježilo njezino političko i humanitarno djelovanje u našoj društvenoj zajednici?

Kroz ovih devet godina djelaovanja Zajednica žena izrasla je u snažnu sastavnicu HDZ BiH. Brojni su projekti koje smo odradili u ovih devet godina; suradjivali smo s našom Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar, posebice s bolničkim odjelima koji skrbe o ženi i djeci, s onovnom i srednjom školom za djecu s posebnim potrebama, s brojnim institucijama koje djeluju na području grada Mostara, te sudjelovali u svim bitnim društvenim i političkim zbivanjima.
Primjerice, lani smo potpomogli Odjelu za transfuziologiju u pokretanju banke koštane srži.
Posebice moram istaknuti naš zadnji projekt likovnih radionica kroz koji smo uspostavili suradnju s udrugom Vedri osmijeh i uključili se u njihov projekt pokretanja socijalnog poduzeća kao radno - terapijskog programa za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju i njihove roditelje. I što je za svaku pohvalu na čelu svake te institucije ili bolničkog odjela bila je ili jest žena.

P: Do konca godine koje Vas još aktivnosti očekuju?

Planova ima, a u realizaciji je još jedan projekt. Riječ je o nakladništvu, točnije o zbirci pučkih napjeva posvećenih Bogorodici, no o tomu nešto više uskoro.

Izvor: 
http://www.rtv-hb.com/show_category/13/mostarska-panorama

***