Izbori u Mostaru istoga dana kada i u drugim općinama i gradovima

''U Mostaru se mora spriječiti diskriminacija u izbornom procesu koju je i Ustavni sud BiH utvrdio. Mora glas svakoga birača vrijediti isto te je neprihvatljivo je da glas jednoga birača četiri puta više vrijedi nego glas drugoga'', poručeno je nakon sjednice Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, koja je održana u ponedjeljak u Mostaru.

Na sjednici je, kako je priopćeno, analizirana aktualna politička situacija s posebnom pozornošću na održavanje izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara.

''Odluka Ustavnog suda BiH se mora primijeniti kako bi otklonili diskriminaciju, osigurali svima jednaka prava u izbornom procesu biranja vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara. U Mostaru se moraju održati izbori istoga dana kada i u drugim općinama i gradovima u BiH'', naveo je Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar te priopćio kako je imenovao Izborni stožer za Općinske izbore 2016 kojeg čine predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a BiH, Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ i Mladeži HDZ-a BiH Mostar.

Izborni stožer započinje s pripremama za održavanje lokalnih izbora u Gradu Mostaru 2. listopada 2016. godine.

Predsjednik mostarskog HDZ-a BiH Damir Džeba je istaknuo kako će radi postizanja dogovora za provedbu Odluke Ustavnog suda Gradski odbor HDZ-a BiH dati puni doprinos i potporu za održavanje izbora u Gradu Mostaru.

Izvor: 
bljesak.info

***