Izvrsnost kao poruka mladima

Predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba i predsjednica GO ZŽ Zdenka Leženić danas su u Domu HDZ-a BiH primili Stjepana Smiljanića, maturanta Gimnazije fra Grge Martića, koji je briljirao na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj ostvarivši stopostotni rezultat iz fizike. Stjepan je i iz ostalih predmeta ostvario vrlo visoku prolaznost čime si je osigurao upis na Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Stjepanu su čestitali na njegovu uspjehu istaknuvši da svojim uspjehom ne predstavlja samo sebe, nego i obitelj iz koje je izrastao, gimnaziju koju je pohađao, a istodobno i Mostar i Hercegovinu. Njegov primjer potvrđuje da se izvrsnost u učenju i trud isplate. Čestitali su mu u ime GO HDZ-a BiH i zaželjeli da slijedi put izvrsnosti jer je to jedini čvrsti temelj na kojem se može graditi društvo.

Svoju izvrsnost i svestranost Stjepan je pokazao već u gimnazijskim klupama, što je posebno pohvalila Zdenka Leženić, ravnateljica Gimnazije fra Grge Martića, istaknuvši pritom da je njegov uspjeh, kao i uspjeh svih gimnazijalaca, ujedno i priznanje profesorima, ali i školskom sustavu koji je dao još jedan naraštaj prosperitetnih mladih ljudi. Naime, osim Stjepana Smiljanića cijela se ova generacija pokazala vrlo uspješnom pa su većinom briljirali i na Sveučilištu u Mostaru. Naše su škole pravi rasadnik mladih kadrova koji ubuduće mogu iznijeti razvoj Mostara i Hercegovine,.

Predsjednik TO Cim Ivan Zelenika ovom je prigodom Stjepanu svečano uručio člansku iskaznicu HDZ-a, a ispred dvaju gradskih odbora Stjepanu je dana i simbolična novčana potpora kako bi se lakše pripremio za život i rad u novoj sredini.

***