Novosti

Sastanak čelnika gradskih odbora HDZ-a BiH i SNSD-a Zeljke i Krnjeušića sa suradnicima

Predsjednik Slaven Zeljko zajedno s članovima Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar sastao se u petak, 15. studenog 2019. godine, u Domu HDZ-a BiH s delegacijom Gradskog odbora SNSD-a Mostar na čelu s predsjednikom mostarskog odbora SNSD-a Mladenom Krnjeušićem.

Sastanak od ranije najavljen, ipak je u ovaj petak imao posebnu simboliku nakon sastanka na najvišem nivou stranačkih čelnika dr. Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Veliki međunarodni judo turnir “Borsa Open” u Mostaru otvorio Slaven Zeljko

Deseto izdanje međunarodnog judo turnira “Borsa Open”, na kojemu sudjeluje preko tisuću natjecatelja iz 28 zemalja, otvoreno je u subotu, 9. studenog, u Mostaru.

Zadovoljstvo otvoriti “Borsa Open”, kao jednu od najvećih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, imao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko, izaslanik predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Član Predsjedništva GO HDZ-a BiH Mostar Vlatko Marinović na temu izbora u Mostaru

Oslobođenje donosi temu oko izbora u Mostaru, a jedan od onih koji su dali izjave tim povodom je i Vlatko Marinović, član HDZ-a BiH koji je jedno vrijeme bio član pregovaračkog tima.

Marinović kaže da su u gradskoj organizaciji ove stranke obradovani nedavnom presudom iz Strasbourga. Uz čestitke upućene sugrađanki Irmi Baraliji, koja je bila hrabra i odvažna te tako uradila dobru stvar za Mostar, rekao je da je presudom činjenica kako Mostarci ne mogu birati ili biti birani, ustvari kulminirala. Europski sud, podsjetio je, utvrdio je da su građani dosad bili diskriminirani.

Predsjednik Gradskoga odbora na sastanku s novim generalnim konzulom Republike Turske u Mostaru dr. Kudretom Oytanom

Predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko zajedno s članom Predsjedništva Gradskoga odbora Vlatkom Marinovićem sastao se danas s generalnim konzulom Republike Turske u Mostaru dr. Kudretom Oytanom.

U razgovoru u kojem su prošli kroz cijeli niz aktualnih političkih, društvenih i gospodarskih tema, predstavnici Gradskoga odbora su pojasnili političke prioritete novog saziva Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar, ističući pritom i potencijalne prilike za suradnju.

Posjete temeljnim ograncima Rudnik i Polog

U srijedu 23. listopada, Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar posjetilo je TO Rudnik i TO Polog.
Raspravljano je o aktualnoj problematici temeljnih ogranaka, dosadašnjim projektima u istim te dinamici izvođenja novih projekata i završetka starih.
Također je bilo govora o nadolazećim izborima i modalitetima provođenja istih. Posjete temeljnim ograncima se nastavljaju i sutra za kada je planirana posjeta TO Vihovići.

Predstavljanje zbirke pjesama "Snaga snova"

"Jednom kada pokušaš dotaknuti moje snove, pazi, njihova snaga možda ovlada tobom", napisala je gospođa Marija Smiljanić, predsjednica Zajednice žena HDZ BiH TO Cim,
na početku svoje prve zbirke pjesama Snaga snova, koja je večeras 17. listopada 2019. godine predstavljena u prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Predstavljanju su, ispred Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, nazočili dopredsjednik Ivan Zelenika i Ita Pandža.

Dani Kruha 2019.

Na Šetnici Nikole Šubića Zrinskog, u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, upriličena je izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te alata koji su se koristili u preradi žitarica.

Mostarski srednjoškolci, osnovci i vrtićke skupine su s puno truda i ljubavi prezentirali svoje štandove.

Akcija uklanjanja neeksplodiranih sredstava iz mostarskog jezera

U akciji čišćenja jezera, koja traje od 29. rujna do 13. listopada, pripadnici Ronilačko-pirotehničkog tima Ministarstva unutarnjih poslova Češke Republike i pripadnici Specijalističke jedinice za spašavanje pod vodom Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) izviđaju, izvlače i uništavaju neeksplodirana ubojna sredstava i streljivo odbačeno ili zaostalo iz rata.

***