Obilježena 26. obljetnica utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosna i odana počast Vukovaru

Večeras je u Mostaru svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar, a pod pokroviteljstvom Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Mostar i Glavnog vijeća Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne.

Izaslanstvo predvođeno dr. Draganom Čovićem predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedateljem Predsjedništva BiH, Markom Zovkom predsjednikom GO Mladeži HDZ-a BiH Mostar, Mirom Šunjićem predsjednikom HVIDRA Mostar i Vladom Šoljićem predsjednikom GV HZHB položilo je vijenac i upalilo svijeće na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

„Činjenica je da nije bilo organiziranog hrvatskog naroda kroz Hrvatsku zajednicu, a potom Republiku Herceg – Bosnu, teško da bi mi danas bili narod u Bosni i Hercegovini i ne bi se mogli zalagati za našu jednakopravnost“, istaknuo je dr. Čović.

Sveta misa služena je u Katedrali Marije Majke Crkve nakon čega je uslijedila kolona sjećanja prema Vukovarskoj ulici gdje su zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i ratne civile.

Mostar je odao počast i padu Grada Vukovara, a izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće zajedno s mnoštvom sugrađana za sve poginule i nestale branitelje.

***