Održan sastanak na temu rekonstrukcije OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, primio je danas Dariju Stojčić, ravnateljicu Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru. Na sastanku je nazočio i Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Tijekom susreta, predsjednik Herceg upoznao je ravnateljicu Stojčić o Odluci Vlade HNŽ da ovoj školi za obnovu i rekonstruiranje osigura 90.000,00 KM.

Odluka Vlade o rekonstrukciji OŠ nastavak je kontinuiranih aktivnosti ulaganja u obrazovanje. U ovoj godini u rekonstruiranje, obnovu, uređenje školskih objekata i stvaranje boljih uvjeta za učenike i njihove učitelje, nastavnike i profesore uložiti će se oko 10 milijuna KM. Cilj je nastaviti sa snažnim potporama, jer je obrazovanje stavljeno u sami vrh prioriteta rada Vlade.

Ravnateljica Stojčić zahvalila je predsjedniku Hercegu na razumijevanju za stanje u kojem se nalazi Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, istaknuvši kako će sredstvima koje je Vlada osigurala, bar donekle, biti poboljšani uvjeti u kojima djeca borave i u kojima se izvodi nastava.

Izvor: 
http://www.vlada-hnz-k.ba/hr/novosti/9000000-km-osnovnoj-%C5%A1koli-silvija-strahimira-kranj%C4%8Devi%C4%87

***