Održan sastanak s predstavnicima Američke ambasade u BiH

Dana 26.9.2017. godine u prostorijama Doma HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak s predstavnicima Američke ambasade u BiH, Adamom M. Duniganom, političkim časnikom i Jeremyom Longom, zamjenikom političkog šefa Ambasade SAD-a u BiH.

Razgovaralo se o političkim prilikama s naglaskom na situaciju vezanu za Grad Mostar pri čemu je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar obrazložio stavove kada je u pitanju postizanje političkog dogovora za izbore u Mostaru naglasivši kako je iznimno važno dosljedno primijeniti Odluku Ustavnog suda BiH, izmijeniti Izborni zakon BiH uz poštivanje i odredbi Ustava Federacije BiH koje se tiču Grada Mostara.

Pojašnjeno je kako u Mostaru nema opravdanih razloga za strah od bilo čije dominacije niti diskriminacije obzirom na postojeće mehanizme zaštite konstitutivnih naroda i ostalih kroz minimalne i maksimalne kvote zastupljenosti, načine odlučivanja te mogućnosti poziva na vitalni nacionalni interes.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Damir Džeba iskazao je zadovoljstvo zbog interesa američke ambasade za stanje u Gradu Mostaru te izrazio želju za daljnju suradnju i angažman Ambasade SAD-a u BiH kada je u pitanju Grad Mostar.

***