Održana 23. redovita sjednica GO i 2. sjednica Izbornog stožera GO HDZ-a BiH Mostar

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je 23. redovita proširena sjednica i 2. sjednica Izbornog stožera Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na kojoj je predstavljen prijedlog programa rada Gradskog odbora u narednom razdoblju, razmatrana aktualno politička situacija te utvrđivani dinamika i plan predizbornih aktivnosti, obveza i rokova.

Gradski odbor je prihvatio prijedlog programa rada, kroz kratkoročne i dugoročne ciljeve i mjere, sadržan u pet tematskih cjelina. U razdoblju od par mjeseci održani su mnogobrojni sastanci sa stručnjacima iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta, gospodarstva, prometne infrastrukture, turizma i komunale koji su zajedno s članovima Gradskog odbora dali svoje mišljenje i smjernice za razvoj Grada Mostara u navedenim oblastima. Nakon što se potvrdi konačan program rada i smjernice razvoja Mostara 2018.-2022. godina Gradski odbor će predstaviti svoj program široj javnosti.

Na sjednici je razmatrana aktualno politička situacija s posebnim osvrtom na pregovore oko provedbe odluke Ustavnog suda BiH za Mostar na kojima se došlo do suglasja od dva izborna modela koja ispunjavaju odluku Ustavnog suda ali i da se odabir izbornog modela za Gradsko vijeće grada Mostara uvjetuje širokom raspravom o člancima Statuta i uvođenjem novih posebnosti i nadležnosti unutar Statuta za što su u stvarnosti nadležni vijećnicu u novom budućem izabranom Vijeću.

Izborni stožer Gradskog odbora utvrdio je plan aktivnosti i dinamiku zadaća i aktivnosti sukladno rokovima koji su utvrđeni u Naputku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u BiH koji će se održati 7. listopada 2018. godine. Gradski odbor je putem svojih predsjednika temeljnih organizacija brzo i učinkovito prikupio i više od zadanog broja potpisa potpore birača za HDZ BiH na Općim izborima 2018.

***