Potpora radu HNK

U organizaciji Odbora za kulturu Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH, članovi Mladeži, Zajednice žena i Seniora imali su priliku pogledati „Predstavu Hamleta u selu Mrduša donja“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mala scena u Mostaru.

Ovom organizacijom te posjetom Hrvatskom narodnom kazalištu Mala scena u Mostaru nastojali smo potaknuti interes za kazališnu predstavu te promovirati Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, istaknula je predsjednica Odbora za kulturu Ana Leženić.
Redatelj predstave Ivan Leo Lemo se posebno osvrće na najkontroverzniji lik predstave seoskog političkog moćnika, upitnog prvoborca Bukaru i zaključuje: „Svi smo mi Bukara. Pokušavamo vladati svijetom oko sebe, a ne vladamo sami sobom. Mitomani. U mraku neznanja, uvjetovani tijelom i umom, poput životinja, žderemo, ločemo, napadamo, branimo se. Zarobljeni u neutaživosti osjetila, gladni slave, moći i priznanja. Narcisoidni. Nesretni. Nesvjesni.“

Čitav niz likova ove višeslojne drame je preslik naših sela ali i gradova, naših frustracija i nemoći i upravo zato je ova Brešanova predstava uvijek i nanovo živa i aktualna u svim sustavima, a ne samo onom na koji se referira.

***