Predizborna tribina TO Podhum

U Domu HDZ-a BiH održana je proširena sjednica i predizborna tribina Temeljnog ogranka Podhum na kojoj su sudjelovali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ i gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba.

Organiziranje stranačkog ogranka kroz pripreme za izbore predstavio je Branko Landeka, predsjednik TO Podhum. Osim obuke i pripreme stranačkih članova za sami izborni proces u biračkim odborima i kao promatrači puno se radilo i na isticanju o važnosti izlaska na izbore, istakao je Landeka.

Hrvatska demokratska zajednica se uvijek vodila kulturom dijaloga, jer samo iskren dijalog i politička hrabrost mogu nas dovesti do jačanja povjerenja i pozitivnih pomaka na našim prostorima. Kandidati HDZ-a BiH i koalicije HNS kroz izborno razdoblje boriti i izboriti javni, politički, kulturni i društveni prostor unutar BiH za hrvatski narod. Što se tiče grada Mostara jasno je kako se nikad više nije gradilo i poticalo napredak nego u posljednje tri godine. Značajni infrastrukturni projekti su završeni, neki su u tijeku te postoje ozbiljni planovi za razvoj turizma i kulture kroz europske projekte. Od rata borimo za svoju opstojnost i da su svaki izbori povijesni, pa tako i ovi. Ne smijemo popustiti i umoriti se. Trebamo animirati ljude da iziđu na izbore i objasniti važnost sudjelovanja Hrvata pri izboru svojih predstavnika, zaključio je predsjednik Bešlić.

Izborni stožer HDZ-a BiH Mostar je za predizborne aktivnosti stavio fokus na dva značajna cilja. Prvi je tehnička priprema za izborni proces pri čemu je angažirano oko 600 osoba s ciljem sprječavanja izbornih neregularnosti, inženjeringa pri čemu se opet želi Hrvatima nametnuti političke predstavnike i birati u njihovo ime. Drugi je fokus na što masovniji izlazak na izbore jer ostanak kući na dan izbora bi značio da se nismo potvrdili kao politički narod, narod koji politički promišlja i djeluje, narod koji je za opstanak, ostanak i razvoj. Izborima na dan 7. listopada dajemo odgovor postojimo li i kao politički narod. Narod koji potvrđuje svoju domovinu i bira svoje političke predstavnike, naglasio je Džeba

***