Predstavnici HDZ-a BiH na USAID-ovom Okruglom stolu o investiranju u energetski sektor

U srijedu, 24. siječnja 2018. godine u hotelu Europe u Sarajevu održan je Okrugli stol u organizaciji USAID-ovog projekta Investiranje u energetski sektor (USAID EIA), a u suradnji sa američkim Nacionalnim demokratskim institutom (NDI) i Međunarodnim republikanskim institutom (IRI).

Teme Okruglog stola, koji je okupio predstavnike političkih stranaka i predstavnike struke, bile su preostale obveze Bosne i Hercegovine prema Energetskoj zajednici, ulaganje u energetsku učinkovitost, te prepreke za investicije u elektroenergetski sektor.

Ispred HDZ-a BiH, sudionici ovog Okruglog stola bili su izvršni direktor za Razvoj dr. sc. Drago Bago i tajnik Društva Vlatko Marinović, iz JP "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" d.d. Mostar.

Sudionici su naglasak stavili na važnost ispunjavanja preuzetih međunarodnih obveza, ubrzanje ishođenja dozvola za izgradnju, nužnost izrade prostornih planova, te izradu dugoročne energetske strategije vezane za investiranje u elektroenergetski sektor Bosne i Hercegovine.

***