Studenti iz Nizozemske posjetili HDZ BiH

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru studente je primio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH i izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH Damir Džeba

Studenti Sveučilišta Radboud iz Nijmegen-a u Nizozemskoj u sklopu master programa pod nazivom ''Konflikti, teritoriji i identiteti'' posjetili su Dom HDZ-a BiH u Mostaru.

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru studente je primio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH i izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH Damir Džeba. Studenti iz Nizozemske zanimali su se za političke prilike u BiH, trenutno uređenje BiH, kao i odnose među narodima.

Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar i izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH Damir Džeba upoznao je studente s važećim izbornim zakonima, presudama Ustavnog suda BiH, kao i Suda za ljudska prava u Strasbourg-u. Posebno se razgovaralo o Gradu Mostaru te neprovedbi presude Ustavnog suda BiH kada je Grad Mostar u pitanju, zbog čega građani Mostara ne mogu birati svoje predstavnike na izborima. Studenti su izrazili zadovoljstvo gostoprimstvom i predavanjem u Domu HDZ-a BiH te izrazli želju za ponovnim dolaskom u Bosnu i Hercegovinu i posjetu HDZ-u BiH.

Izvor: 
PA HDZ BiH

***