Uređena i novoopremljena ambulanta Balinovac

U Mostaru 22. prosinca 2017. godine svečano otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta Balinovac.
Uz blagoslov don Luke Pavlovića, svečano ju je otvorio i presjekao vrpcu gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ zajedno s Miljanom Glamuzinom, glavnom tajnicom HDZ-a BiH i Damirom Džebom, predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.
"Bitno mi je da liječnici u primarnoj medicini koji su, kako se kaže, na prvoj liniji liječenja, imaju dobre uvjete. Prošli tjedan smo raspisali natječaj za tri specijalizanta obiteljske medicine. Konačno su nakon par godina liječnici zainteresirani za takav dio medicine i to nam je jako bitno"- kazao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Mario Kordić.
Razlozi zbog kojih do sada liječnici nisu bili zainteresirani je i taj što su radili u lošim uvjetima. U novootvorenoj ambulanti radit će tri tima koji će biti podijeljeni u dvije smjene.
Bešlić je istaknuo kako je dio grada dobio uistinu fukncionalan objekt u kojem će se stanovnici imati priliku liječiti.
"Vjerujem kako će pacijentima i osoblju biti puno ugodnije,a naš prvenstveni cilj je dovesti primarnu zdravstvenu zaštitu do svakog našeg sugrađanina, na puno kvalitetniji način"- kazao je.
Na ovaj način, štedit će se sustav,ljudi će biti zadovoljniji, a i smanjit će se čekanje u ambulantama.
Gradonačelnik je dodao i kako će Grad u ovakve vrste projekata ulagati još intezivnije, a sve na dobrobit građana.
Ovo je jedan od nizu rekonstrukcije mreže ambulanti Obiteljske medicine.Sljedeće godine očekuje se obnova ambulante u Ulici Stjepana Radića i u Kruševu, te obnova Logopedije na Bijelom Brijegu.
(Pogled.ba)

***