X. donatorska večera Zajednice žena HDZ-a BiH - Zajedništvo s večerašnje večere moramo pretočiti i na 7. listopada

"Od srca Vas pozdravljam, posebno opet vas koje ste dale jedan doprinos Zajednici žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača kao utemeljiteljice. Ako sam ja dao mali doprinos da ovo danas zaživi siguran sam da nitko nije očekivao od vas ovdje, a približno je vas 700 kako kažu, da ćemo imati 10. obljetnicu, kada je u pitanju Gradski odbor i Zajednica žena na razini BiH", kazao je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na X. obljetnici utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH upriličene večeras u Mostaru.

"Potrudite se da težimo promjenama života u BiH da ga na naki način kroz ovih 7 točaka prezentirate osobito ovdje u Mostaru. Ove izbore treba dobiti, uvjerljivo dobiti, a onda neka moja obaveza bude da imamo dvostruko više ministrica u Županijskoj vladi, u entitetskoj vladi, a jednako tako i na državnoj razini", kazao je dr. Čović.

Obitelj je osnova našeg društva, a opet osnova te obitelji ste vi. Ja duboko vjerujem i duboko se nadam da će jedna od vas biti i predsjednica HDZ-a BiH kao stožerne stranke hrvatskog naroda da zajedno promišljamo budućnost nas i naše djece i da to gledamo s osmijehom, da osmijeh naše zajednice nakon večeras bude puno bolji", poručio je predsjednik Čović.

"Ja sam uvijek uz vas, nadam se da će ovo vrijeme koje budemo zajedno dijelili poslati jasnu poruku. Mi jesmo za moderno organiziranu BiH kao konstitutivni narod i do kraja jednakopravni da osiguramo legitimnim predstavnicima da popunjavaju izvršnu i zakonodavnu vlast na svim razinama ali prije svega da napravimo ugodniji život svima vama u BiH."

"To tvrdim da možemo učiniti samo zajedno, zajedničkim radom, kako ste večeras ovdje okupljene i kakva lica ovdje vidim, ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti", zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović na X. obljetnici utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH

Zdenka Leženić, predsjednica ZŽ GO HDZ BiH Mostar, osvrnula se na proteklih 10. godina, te kazala kako se stranka u tome vremenu profilirala na političkoj sceni, a u tome vremenu se rodila i ideja o osnivanju Zajednice žena.

Leženić je uputila pozdrav svima koji su prepoznali projekt Zajednice žena, a u što je to preraslo, svi prisutni večeras svjedoče. U svome djelovanju odradile su cijeli niz projekata na što su posebno ponosne, te je izdvojila humanitarne akcije za školu za djecu s posebnim potrebama, i za nekoliko odjela SKB-a Mostar.

Danijela Kegelj, predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmjeh", zahvalila se na svekolikoj pruženoj pomoći, kako Zajednici žena, tako i predsjedniku Čoviću, koji uvijek i rado pomažu ovu udrugu koja se brine o svim osobama s poteškoćama u razvoju, bez obzira na uzrast.

Marina Pendeš, predsjednica ZŽ HDZ-a BiH i ministrica obrane, kazala je kako ova velika obljetnica ujedno humanitarna večera pokazuje zapravo ljubav, ali isto tako vraća nadu u bolje sutra i u našu domovinu.

Zahvalila se predsjednica Pendeš svima koji su prepoznali važnost Zajednice žena i koji su doprinijeli da ona ojača, što potvrđuje nazočnost oko 700 članica na večerašnjem druženju. Zajedništvo s večerašnje večere moramo pretočiti i na 7. listopada, poručila je.

***