XXII. proširena sjednica GO Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru 25. travnja 2018. održana je XXII. proširena sjednica Gradskog odbora ZŽ HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“.
Središnja tema sjednice odnosila se pripreme i koordinaciju aktivnosti Gradskoga odbora za izbornu 2108. godinu. Sjednici je nazočio predsjednik GO HDZ BiH Mostar Damir Džeba koji je članice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar i predsjednice temeljnih ogranaka informirao o predizbornim aktivnostima koje su u tijeku i koje će tek uslijediti.
Predsjednik Džeba ukratko je pojasnio proces pregovora s relevantnim predstavnicima drugih stranaka koje participiraju u kreiranju mostarske političke scene: „Pregovori s političkim partnerima imaju svoj kontinuitet. Naravno da svatko polazi sa svojih pozicija koje treba približiti, što nije ni jednostavno niti se zaključci trebaju donositi ishitreno. S obzirom na gotovo neznatnu brojčanu prevlast Hrvata u Mostaru, svega oko 4000 više Hrvata od Bošnjaka, činjenica je da je Mostar jedini multietnički grad u BiH i da se nitko ne treba bojati naše dominacije. Evidentno je da je zbog nepostojanja gradskoga vijeća rad Gradske uprave otežan, ali ne i blokiran. Ovakvo stanje možemo promijeniti jedino provedbom lokalnih izbora za Mostar, a za što treba stvoriti i uvjete. Stoga smo uključili stručne timove koji bi nam u tome trebali pomoći. Ključan je čimbenik u stvari provedba Ustavnoga suda ‒ izbori u Mostaru održat će se onoga trenutka kada se odluka Ustavnoga suda više ne bude tumačila, nego provela.“
Predsjednik Džeba osvrnuo se i na stavove političkih stranaka koje zagovaraju uvođenje dogradonačelničke funkcije, što zadire u promjene Ustava Federacije BiH. „Mostar se od ostalih gradova ne treba razlikovati ni po čemu, pa ni po poziciji dogradonačelnika“, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a BiH Damir Džeba.

U nastavku sjednice predsjednica GO Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar Zdenka Leženić izvijestila je o radu i aktivnostima Gradskog odbora ZŽ i temeljnih ogranaka. Posebno je naglasila važnost ažuriranja članstva kao pripremni dio za predstojeće izbore. Članica predsjedništva GO ZŽ Ana Blažević podnijela je izvješće o aktivnostima o radionicama za pristup europskim fondovima ‒ IPA, kojima može pristupati i BiH.

***