Za kuću kruha i duha, za Dompes!

Predstavnice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ posjetile su Dompes, studentski dom i pučku kuhinju koji se grade u okrilju Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, i uručile ček s iznosom od 17.000,00 konvertibilnih maraka. kako bi se opremila jedna studentska soba.

‒ Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH počašćen je time što je imao priliku sudjelovati u ovakvom projektu. Ovim se prilogom spominjemo i naše kraljice Katarine, čije ime s ponosom nosimo, ali i uzvraćamo zahvalnost našoj Franjevačkoj provinciji koja stoljećima bdije nad hrvatskim pukom. Vjerujemo da će budući studenti u ovom domu imati sve uvjete da u miru uče i stječu znanje, koje će im, na koncu, biti jedina vrijedna životna poputbina ‒ istaknula je Zdenka Leženić, predsjednica GO ZŽ HDZ-a BiH Mostar, prilikom uručenja čeka.

Donaciju je primio fra Iko Skoko, nositelj ovoga projekta. ‒ Upravo smo u tijeku opremanja studentskih soba i trudimo se da ovaj dio posla završimo do veljače kada će se u Mostaru održati sastanak Međunarodne komisije za dijalog OFM-a. Želja nam je sudionike smjestiti upravo u Dompes. Hvala Gradskom odboru Zajednici žena. Jedna soba nosit će njihovo ime i ime kraljice Katarine Kosače.
Novčani prilog skupljen je na donatorskoj večeri u listopadu ove godine, kada se u mostarskoj Veneri okupilo oko 700 žena koje su još jednom pokazale zajedništvo kada treba društveno djelovati.

***