Zajednica žena

Navršava se 29 godina od velikog događaja poznatog kao „Blokada tenkova JNA u Pologu“ koji se zbio od 7. do 9. svibnja 1991. godine.

Kako su i dalje na snazi epidemiološke mjere zabrane okupljanja više osoba, tako je i ova obljetnica obilježena skromno i u skladu s mjerama zbog zaštite zdravlja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Uskrsno svjetlo u staračkome domu

Slađana Kovač i Tomislav Pušić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH TO Centar 2 i predsjednik Mladeži TO Centar 2, sa suradnicima posjetili su Dom za stara i iznemogla lica u Mostaru. Uz prigodno druženje svakom je štićeniku Doma uručen prikladan uskrsni dar te higijenske potrepštine.
Ravnateljica doma Anka Mikulić srdačno je dočekala goste te ih upoznala s radom i potrebama ove ustanove.
Posjet je protekao u lijepu ozračju i druženju sa štićenicima i djelatnicima doma.

Zajednica žena HDZ BiH KKK Mostar obilježila „Dan narcisa“

Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Mostar, dala je potporu Udruzi „Novi pogled“ koja je u srijedu, 20. ožujka 2019. godine, obilježila "Dan narcisa", na platou ispred Mepas Mall-a.
Predsjednica ZŽ HDZ BiH Mostar Zdenka Leženić istakla je važnost manifestacije, održane s ciljem podizanja svijest o važnosti redovnog pregleda dojki, kao i ranog otkrivanja raka dojke, kojom se daje podrška svim oboljelim ženama.

U Mostaru predstavljena notna zbirka Živka Ključe Majci Božjoj, kraljici Hrvata

U četvrtak 6. prosinca 2018. u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače predstavljena je notna zbirka maestra Živka Ključe Majci Božjoj, kraljici Hrvata.
Ova notna zbirka plod je autorova dugogodišnjega rada, a u njoj se zrcali kultura, umjetnost i duhovnost hrvatskoga naroda koji se oduvijek molitvom i pjesmom utjecao Blaženoj Djevici Mariji kao svojoj nebeskoj zaštitnici.

Zajednička sjednica dvaju županijskih odbora: ŽO Zajednice žena HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije i ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije

Jučer, 22. rujna 2018., u Ravnom je održana sjednica dvaju županijskih odbora: Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a RH „Katarina Zrinska“ Dubrovačko-neretvanske županije, koje su predvodile županijske predsjednice Marija Zadro i Marina Sambrailo.

Izvrsnost kao poruka mladima

Predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba i predsjednica GO ZŽ Zdenka Leženić danas su u Domu HDZ-a BiH primili Stjepana Smiljanića, maturanta Gimnazije fra Grge Martića, koji je briljirao na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj ostvarivši stopostotni rezultat iz fizike. Stjepan je i iz ostalih predmeta ostvario vrlo visoku prolaznost čime si je osigurao upis na Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

X. donatorska večera Zajednice žena HDZ-a BiH - Zajedništvo s večerašnje večere moramo pretočiti i na 7. listopada

"Od srca Vas pozdravljam, posebno opet vas koje ste dale jedan doprinos Zajednici žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača kao utemeljiteljice. Ako sam ja dao mali doprinos da ovo danas zaživi siguran sam da nitko nije očekivao od vas ovdje, a približno je vas 700 kako kažu, da ćemo imati 10. obljetnicu, kada je u pitanju Gradski odbor i Zajednica žena na razini BiH", kazao je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na X. obljetnici utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH upriličene večeras u Mostaru.

Sretan početak nove školske godine 2018./19.

Dragi učenici!
Pred nam je još jedna školska godina. Provedite ju u zdravlju i veselju, u ugodnu druženju s prijateljima i, naravno, knjigom koja će u vašim rukama oživjeti i postati izvor novih znanja.
Od srca vam želim da škola bude vaš drugi dom u kojem ćete svoje kvalitete razviti do izvrsnosti. Na tom vas putu prate vaši roditelji i nastavnici kojima također želim puno strpljenja u radu koji nam svima predstoji.
Posebno čestitamo onima najmlađima koji prvi put sjedaju u školsku klupu!

Sretno!

XXII. proširena sjednica GO Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru 25. travnja 2018. održana je XXII. proširena sjednica Gradskog odbora ZŽ HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“.
Središnja tema sjednice odnosila se pripreme i koordinaciju aktivnosti Gradskoga odbora za izbornu 2108. godinu. Sjednici je nazočio predsjednik GO HDZ BiH Mostar Damir Džeba koji je članice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar i predsjednice temeljnih ogranaka informirao o predizbornim aktivnostima koje su u tijeku i koje će tek uslijediti.

***