Zajednica žena HDZ BiH KKK Mostar obilježila „Dan narcisa“

Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Mostar, dala je potporu Udruzi „Novi pogled“ koja je u srijedu, 20. ožujka 2019. godine, obilježila "Dan narcisa", na platou ispred Mepas Mall-a.
Predsjednica ZŽ HDZ BiH Mostar Zdenka Leženić istakla je važnost manifestacije, održane s ciljem podizanja svijest o važnosti redovnog pregleda dojki, kao i ranog otkrivanja raka dojke, kojom se daje podrška svim oboljelim ženama.
Maja Memić predsjednica Udruge Novi pogled kazala je kako svake godine u ožujku Udruga "Novi Pogled" koja je osnovana 2003. godine obilježava „“Dan narcisa“. “Od tada do danas svake godine imamo istu poruku, upozoravamo naše sugrađanke da budu odgovorne prema svome zdravlju, da podignemo svijest o važnosti redovitih pregleda ultrazvučnih, mamografskih i ginekoloških te uopće cilj nam je podići nivo zdravstvene kulture kad su žene u pitanju'', kazala je Memić.
Udruga ne djeluje samo danas, svaki dan u godini rade na educiranju žene o važnosti preventivnih pregleda, kako druge žene ne bi morale prolaziti ono što su prošle oboljele. Prema informacijama u HNŽ vodeći karcinom kod žene je karcinom dojke, u protekloj godini bilo je 128 oboljelih, od kojih je njih 79 u Mostaru.

***