Zajednica žena HDZ BiH Mostar u posjetu Zajednici "Majka Krispina"

Zajednicu „Majka Krispina“ u Međugorju u petak, 26. siječnja 2018., posjetile su članice Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Mostar. Posjet sigurnoj kući za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica te zlostavljanih žena i djece inicirala je Zajednica žena TO Centar 2 uz potporu ostalih temeljnih ogranaka i Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar.

Voditeljica kuće Desa Jelavić upoznala je članice s poviješću ove zajednice koja se već osam godina bavi pružanjem pomoći ženama žrtvama nasilja, rehabilitacijom nezbrinutih trudnica, te liječenju ovisnosti.
Kristina Pehar je ispred Zajednice objasnila da, iako je riječ o kršćanskoj udruzi, njihova vrata su otvorena za sve žene kojima je potrebna pomoć, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.

Na pitanje o podršci, ističu kako u tom pogledu nailaze na veliko nerazumijevanje državnih institucija. „Nas država apsolutno nikako ne pomaže, ni u kakvom pogledu. Mi živimo od Božje providnosti dobrih ljudi“, istaknuli su.

Ispred Zajednice „Majka Krispina“ prenosimo iskrene zahvale, svima koji su dali svoj doprinos te na taj način podržali njihov rad.
Zdenka Leženić, predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ-a BiH Mostar voditeljicama Zajednice zahvalila je na gostoprimstvu i čestitala im na zajedništvu i trudu koji ulažu.

***