• Međunarodni dan sporta obilježava se svake godine posljednje srijede u mjesecu svibnju. Ovaj je dan namijenjen svim građanima, djeci i odraslima s ciljem poticanja na bavljenje sportom i rekreacijom.
  • Dobrom voljom i pozitivom ljudi diljem svijeta uključuju se u različite aktivnosti kao što su vježbanje, sportovi ili pak zdravi način života i prakticiranje zdravih životnih navika. Organiziraju se i održavaju različita natjecanja i programi koji privlače pozornost mnogih pa čak i onih koji ne sudjeluju.
  • Na poseban način Dan sporta obilježava se u školama dodatnim tjelesnim aktivnostima, satima tjelesne i zdravstvene kulture ili se pak u vrtićima izdvaja vrijeme za kakve šetnje, igre i drugo primjereno njihovom uzrastu. Sport utječe na pravilan rast i razvoj djece, uči ih toleranciji i osnaživanju odnosa s drugima. Kroz sport se učimo biti odgovorni i poštovati jedni druge.
  • Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom se kod građana diljem svijeta želi potaknuti pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.