Poštovane Mostarke i Mostarci,

povodom skorašnjih izbora za Grad Mostar koristim ovu prigodu osobno Vam se obratiti. Naime, nositelj sam liste kandidata Hrvatske demokratske zajednice BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara, što me čini ponosnim, tim više što znam kvalitetu kandidata HDZ-a BiH. Duboko sam uvjeren kako zajednički u istome smjeru promišljamo o budućnosti i dijelimo sve brige o razvoju, za nas, najljepšega mjesta življenja i najdražega grada.

Svjestan sam određenih propusta koji su nam se dogodili, kao i propuštenih prilika, godina kojima se nismo razvijali dovoljno brzo i kvalitetno. Ne opravdavajući sve ono što nije učinjeno, smatram da je stanje grada preslika složenijih društvenih i političkih odnosa, stanja koje moramo nadići zbog sviju nas i budućih generacija. Ova spoznaja moja je najveća motivacija da se angažiram još više i probam pomoći svomu narodu u najvišoj mjeri koliko moje mogućnosti sežu i dopuštaju.

Ne umanjujući važnost analize svih godina iza nas, misao vodilja mi je kako se dominantno trebamo okrenuti budućnosti grada. Međutim, budemo li previše žalili za onim što je prošlo, proći će i ono što je pred nama.

Pred nama su novi izazovi, izazovi izgradnje europskoga i modernoga Grada Mostara, grada za svakog njegovog čovjeka, grada ugodnog i sigurnog življenja. Svoju sam dosadašnju karijeru gradio kao liječnik i temeljio ju na znanjima iz struke. Sva je moja snaga bila usmjerena na čovjeka, na njegovo zdravlje i životnu dobrobit. Na tom je iskustvu satkana moja vizija i, nadam se, misija za Grad Mostar.

Naša je vizija da Grad Mostar možemo i moramo pokrenuti prvenstveno kroz nove investicije. Samo novim investicijama može se osigurati razvoj gospodarstva na razini grada, a razvoj gospodarstva stvara nova radna mjesta. Mnogi tu vide ključ problema dok mi vidimo izazov i nove mogućnosti. Dosadašnje iskustvo kaže mi da je ta vizija i te kako realna i dostižna. Na toj novoj viziji i političkom programu razvoja našega Grada Mostara tražit ćemo i Vašu potporu na izborima.

Grad Mostar je obrazovno, kulturno i sportsko središte ovoga dijela Bosne i Hercegovine. Srce Hercegovine. Posljednjih godina ostvareni su značajni rezultati i u ovim područjima. Stoga, i u sljedećem razdoblju idemo za novim postignućima u obrazovanju, kulturi i sportu. Jer ovaj grad obiluje mladim nadama u navedenim područjima te zaslužuje ubrzan napredak sviju triju odgojnih oblasti kako bismo kao društvo dosegnuli ljestvicu kojoj pripadamo. Pored toga, usmjerili smo posebnu pozornost na socijalnu sigurnost ugroženih, osoba s invaliditetom i u potrebi.

Jednostavno naš Mostar mora biti grad na usluzi svakom stanovniku.

Sve navedeno, i puno toga što ovo kratko pismo ograničava, teme su našega djelovanja i skrbi za naš Grad Mostar i ljude u njemu.

KVALITETA ŽIVOTA I SIGURNOST moraju biti u središtu svih politika i svih napora jer to Mostarke i Mostarci zaslužuju.

Veselit će nas i Vaši pogledi na budućnost i razvoj Mostara, Vaša pomoć i Vaš izbor.

Želim Vam puno zdravlja i osobne sreće.

 

Vaš dr. Mario Kordić

 

Moja adresa e-pošte za sve Vaše prijedloge i sugestije je: [email protected]