Svim članicama i članovima gradske organizacije HDZ BiH Mostar želim sretnu 31. obljetnicu osnutka najveće organizacije stožerne stranke hrvatskog naroda.
Vrijeme osnutka stranke je bilo prepuno izazova za Grad Mostar, cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno za Hrvatski narod koji je, što će vrijeme kasnije pokazati, u tim godinama podnio najveću žrtvu za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu a najmanje dobio. Ljudi koji su tada imali hrabrosti doći na sjednice temeljnih ogranaka, okupljati se u podrumima obiteljskih kuća riskirajući sigurnost svojih obitelji, a napose i doći na osnivačku skupštinu Gradske organizacije HDZ BiH bili su sustavno proganjani kao neprijatelji tadašnjeg odlazećeg režima. Ali upravo zahvaljujući njihovoj spremnosti da daju sve sto imaju za svoj hrvatski narod za HDZ BiH, mi danas možemo proslaviti 31. obljetnicu osnutka.
Godine koje su uslijedile nakon osnivanja nosile su još više izazova, više žrtve, i nažalost još veći osjećaj nezadovoljstva zbog svih okolnosti u kojima smo se kao narod našli. Unatoč političkim naporima kroz institucije, unatoč svim ljudskim žrtvama proteklog rata, unatoč svemu, upravo na obljetnicu osnivanja prije 24 godine vidjeli smo da i dalje ima onih koji ne žele da Bosna i Hercegovina bude onakva kakvu smo na referendumu izabrali. Prvi teroristički napad u Bosni i Hercegovini dogodio se upravo u Mostaru. Ta činjenica dodatno potvrđuje složenost vremena u kojem je HDZ BiH nastajao i do danas postao stožerna stranka hrvatskog naroda u stolnom gradu hrvatskog naroda.
Na današnji dan, 31 godinu od utemeljenja, unatoč svemu što smo prošli na samom početku, užasima rata, raznim alijansama i platformama s ciljem uništavanja budućnosti ove zemlje, sustavnom onemogućavaju napretka Grada Mostara kroz razne izborne inženjeringa i ucjene možemo s ponosom reći da upravo zahvaljujući HDZ BiH naš grad Mostar i ova zemlja imaju priliku postati mjesto gdje je kvaliteta života svih žitelja na prvom mjestu.
Svim ljudima koji su svojim životima platili našu slobodu, našu neovisnost, mogućnost da se i dalje osjećamo i zovemo Hrvatima u zemlji u kojoj je to svaki dan sve nepopularnije, svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da danas s ponosom možemo reći da smo članovi stožerne stranke hrvatskog naroda u stolnom gradu hrvatskog naroda, u ime Gradskog odbora HDZ BiH Mostar i svoje osobno želim se zahvaliti, odati poštovanje i čestitati 31. obljetnicu osnutka gradske organizacije HDZ BiH Mostar.
𝙋𝙧𝙚𝙙𝙨𝙟𝙚𝙙𝙣𝙞𝙠 𝙂𝙊 𝙃𝘿𝙕 𝘽𝙞𝙃 𝙈𝙤𝙨𝙩𝙖𝙧
𝙎𝙡𝙖𝙫𝙚𝙣 𝙕𝙚𝙡𝙟𝙠𝙤