Mostar, 18. studenoga 2020. U posebnim okolnostima, zbog pandemije koronavirusa, u srijedu su u Mostaru na Trgu hrvatskih velikana kod spomen – obilježja hrvatskim braniteljima u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Mostar u povodu obilježavanja 29. obljetnice utemeljenja Hrvatske Zajednice Herceg Bosna i Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje položen vijenac i zapaljene svijeće.

Obilježavanju su, uz ostale, nazočili i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostara Slaven Zeljko i nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Mostara za predstojeće Lokalne izbore 2020., dr. Mario Kordić.

U večernjem terminu, u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar članovi GO HDZ BiH Mostar i Zajednice žena HDZ BIH Mostar sudjelovali u paljenju svijeća u Vukovarskoj ulici u Mostaru.
Tom prigodom iskazali su zahvalnost utemeljiteljima HZ Herceg Bosna i herojskom gradu Vukovaru i Škabrnji, hrvatskim braniteljima i žrtvama koje su osigurale pobjedu u Domovinskom ratu i koji su zaslužni za slobodu hrvatskoga naroda u BiH i Hrvatskoj.