Kruševo, 4. listopada 2020. – Danas je na Krivodolu kod Kruševa za „mučenicu Jelu“, služena sveta misa.

Na misnom slavlju kod Jelina groba koji je postao mjesto hodočašća mnogim hodočasnicima, uz brojne mještane Kruševa i okolnih župa, nazočilo je i izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.
Tijekom 2018. godine pronađene su i ekshumirane kosti „mučenice Jele“, te su sahranjene u novoizgrađenu grobnicu. Naime, puna dva stoljeća prema usmenoj predaji, na Krivodolu živi, uspomena na Jelu i na njezin grob.

Na Krivodolu više generacija prenosi predaju o Jeli i njezinu mučeništvu, a grob se časti kao „Jelin grob“. Jelu su u vremenima turske i osmanske vladavine Turci u prolazu preko Krivodola zatekli kod ovaca u ogradi „Gabruša“. Poslije mučeničke smrti šest Krivodoljana je otišlo na mjesto mučeništva i Jelu su pokopali. Od mučeničke smrti do dana današnjega narod neprekidno hodočasti na njezin grob.

Misno slavlje danas je predvodio fra Miljenko Mića Stoji, vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, pobijenih hercegovačkih ranjavaca i povjernik komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.
Za „mučenicu Jelu“ urađena je i drama o mučeništvu Jele Cikoje koja će biti prikazana u župnoj dvorani u Kruševu u ponedjeljak 5. listopada u 20,00 sati.