Nositelj liste HDZ-a BiH na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru dr. Mario Kordić posjetio je Udrugu za Down sindrom Mostar gdje se susreo s predsjednikom Udruge Igorom Ledićem i uručio prigodne poklone za djecu u povodu nadolazećih blagdana.

Dr. Kordić je istaknuo kako postoje problemi inkluzije, zapošljavanja, logopeda te je za iskorake u ovim područjima potreban sinergijski rad. „Primjerice, dugo vremena logopedija nije bila prepoznata u zdravstvu kao takva, godinama je bila financirana iz nekih drugih sredstava, a sada smo je konačno uveli u sustav financiranja u zdravstvu i napravljen je ogroman korak. Logopedija je konačno prepoznata u zdravstvu i radit ćemo dalje na tome. Što se tiče samog Centra za psihofizičke poteškoće djece i mladih Doma zdravlja mislim da smo najbolji regionalni centar, kada je u pitanju senzorna soba i drugo što imamo, mogu se pohvaliti da smo županijska i regionalna priča za pacijenta za ‘njihove potrebe’“, istaknuo je dr. Kordić uz poseban naglasak na važnosti smanjivanja liste čekanja te da svako dijete u što kraćem roku dobije odgovarajuću terapiju.

Ledić je istaknuo, na temelju iskustva kroz rad u Udruzi, prepreke s kojima se susreću, ali i pozitivne iskorake koji su napravljeni. „Gradski vrtići Grada Mostara imaju jednu od najboljih inkluzija u Bosni i Hercegovini, mislim da je to priča koju treba sada podići na jednu višu razinu. Mi, kao udruga, smo svjesni da svako dijete ne može pravovremeno dobiti terapiju, zato smo samostalno odlučili pokrenuti terapije za našu djecu, jer terapije se ne smiju preskakati. Roditelji udruge biraju uvijek najbolji kadar, mogu slobodno reći da imamo dva vrhunska stručnjaka, logopedicu Dajanu i Paulinu, najbolju studenticu edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru“, izjavio je Ledić.