Obilježena 28. obljetnica “Dana Kruševa”

U subotu 26. listopada 2019. godine u Kruševu u župnoj crkvi služena je sveta misa, uz obilježavanje pete obljetnica posvete župne crkve i 28. obljetnice Dana Kruševa.

Svetu misu predvodio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, koji je na ovoj svečanosti blagoslovio i medaljon “Kristova preobraženja“ koji se nalazi na središnjem dijelu oltarišta. Medaljon Kristovo Preobraženje umjetnički je rad Ilije Skočibušića. Uradak je izrađen u bronci u ljevaonici Ante Jurčića u Donjoj Tramošnici u Posavini. Na medaljonu su prikazani Isus Krist s dvojicom biblijskih starozavjetnih velikana: desno je prorok Ilija, a lijevo Mojsije, uz poruku da smo svi koji se nalazimo ispred medaljona “novozavjetni” predstavnici Kristova Preobraženja.

Na misnom slavlju, uz brojne mještane Kruševa i okolnih župa, nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio prof. dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH; u istom su ispred Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar nazočili dopresjednik Kažimir Milićević, tajnik Igor Lončar, rizničar Robert Lesko i član Oliver Soldo.

Odjel za informiranje GO HDZ-a BiH Mostar