Mostar 20. rujna 2020. – Vlatko Marinović i Igor Lončar ugostili su danas na temu organizacije i provedbe lokalnih izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara predstavnike Koalicije “Pod lupom” Dženanu Dedić i Amila Brkovića.

Tim Agencije lokalne demokracije Mostar, u ulozi dugoročnih promatrača Koalicije “Pod lupom”, pratit će predizborni proces i sam izborni dan 20. prosinca 2020. godine.
Marinović i Lončar su naglasili važnost rada neovisnih promatrača te ponudili suradnju u zajedničkom interesu svih koji žele da se izbori održe na transparentan, profesionalan i demokratski način, posebno istakavši kako sve aktivnosti trebaju ići u tom pravcu da građani Mostara doista dobiju ono što su birali, odnosno da se onemogući bilo kakvo prekrajanje volje birača.
Na sastanku je naglašen zajednički stav o potrebi poštenog nadzora kompletnog izbornog procesa te kasnijeg prebrojavanja izbornih rezultata. S tim u vezi, potvrđena je bliska suradnja u budućem razdoblju između tima Koalicije “Pod lupom” i Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.
Odjel za informiranje GO HDZ-a BiH Mostar