• Obitelj je temelj i stup svakoga društva, temelj zajednice ispunjene uzajamnom roditeljskom ljubavi i odgovornosti. Biti odgovoran roditelj znači odgovarati na dječje potrebe: ljubavlju, brigom, uvažavanjem i osnaživanjem. Ljubav, poštovanje i odgovornost su jedini ispravan put ka snažnoj i čvrstoj obitelji koja može odgovoriti izazovima današnjice.
  • Prvi put se Međunarodni dan obitelji obilježio 15. svibnja 1994. godine pod sloganom: “Obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece”.
  • Međunarodni dan obitelji počeo se obilježavati s ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa društva, odnosno da se potakne djelovanje društva u korist obitelji, odlučivanje koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji te da se više uvažaju obiteljski život, tradicija i običaji.
  • Svake godine raznim se događajima obilježava Dan obitelji, čime se prisjećamo da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi s karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade neki budući svijet.