Danas, 9. rujna, obilježava se 28. godišnjica zločina u Grabovici, gdje su pripadnici Armije BiH ubili 33 civila hrvatske nacionalnosti, među kojima i četverogodišnju djevojčicu.
Zločin je počinjen za vrijeme operacije Armije BiH „Neretva 93“, čiji je cilj bio osvajanje područja pod nadzorom HVO-a. Grabovica je od svibnja 1993. godine bila pod kontrolom Armije BiH i podosta udaljena od bojišnice, tako da su Hrvati tog sela bila u svojevrsnoj izolaciji i nisu mogli ni s kim komunicirati. Podatci o masakru su tek kasnije otkriveni, a ni dan danas se ne zna što je s tijelima pogubljenih civila. Prema nekim informacijama tijela su bacana u Neretvu.
Za neke se pouzdano zna da su teško mučeni, neki su i razapinjani na križ. Ubijeni su: Josip Brekalo, Luca Brekalo, Pero Čuljak, Matija Čuljak, Andrija Drežnjak, Mara Drežnjak, Dragica Drežnjak, Živko Drežnjak, Ljubica Drežnjak, Jozo Ištuk, Cvitan Lovrić, Jela Lovrić, Mara Mandić, Ivan Mandić, Pero Marić, Dragica Marić, Ilka Marić, Ruža Marić, Martin Marić, Marinko Marić, Luca Marić, Marko Marić, Matija Marić, Ruža Marić, Ilka Miletić, Anica Pranjić, Franjo Ravlić, Ivan Šarić, Ivan Zadro, Matija Zadro, Mladen Zadro, Ljubica Zadro i Mladenka Zadro.
Polaganje vijenaca na spomenik žrtvama Grabovice i sveta misa na mjesnom groblju u Grabovici održat će se danas s početkom u 11.00 sati.