Poštovani stanovnici Grada Mostara,

radi kvalitetnog informiranja vezano za povlačenje odluke o MO parkingu s današnje sjednice Gradskog vijeća, osjećamo potrebu informirati vas kako ne bi bili izmanipulirani netočnim informacijama čemu smo već bili svjedoci.

U pripremi materijala došlo je do određenih tehničkih propusta od strane službi koje su pripremale materijal, pa je predlagač odnosno gradonačelnik odluku povukao na doradu.

Donošenje konačne odluke o MO parkingu i sustavu naplate mora biti u interesu poboljšanja kvalitete života svih nas koji živimo u Mostaru i to rješenje mora biti dugoročno i kvalitetno. Takvo rješenje u sebi mora sadržavati prijedloge kojima će se osigurati kvaliteta prometa, regulirati prava i obveze svih korisnika, te povećati sigurnost pješaka i svih ostalih korisnika naših prometnica.

Do naredne sjednice Gradskog vijeća navedene odluke će biti spremne za razmatranje na radnim tijelima i usvajanje na Gradskom vijeću za kvalitetno i dugoročno rješenje sustava parkinga u našem gradu.

Vezano za usvajanja izvješća o radu Javnih ustanova pod nadležnošću Grada Mostara, ista usvajamo iz razloga jer su pozitivno poslovali, ali s osvrtom kako ista u budućnosti moraju biti jasnije i kvalitetnije pripremljena.

Klub vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara