Prisjećajući se vojno redarstvene operacije oslobođenja doline rijeke Neretve, koju danas obilježavamo Lipanjskim zorama od 7. do 26.lipnja, želimo odati počast i zahvalu našim poginulim braniteljima, ratnim vojnim invalidima i svim braniteljima. Također veliko hvala obiteljima poginulih, nestalih, ranjenih i razvojačenih branitelja. Nemjerljiv je doprinos koji ste ugradili svojim životima, svojom žrtvom dajući sebe u ostvarenju stoljetnog sna za slobodu. Ljubav i pravičnost je bila najsnažnije oružje koje su branitelji nosili. Obranili smo svoje domove i otgrli se totalitarizmu i agresiji. Hrvatski narod na svom tlu više nikada neće biti potlačen.

Iz pepela je podignut srušeni grad, gradimo budućnost zasnovanu na demokratskim načelima težeći sigurnijoj sutrašnjici, jer smo u 21. stoljeće ušli zaduženi žrtvom našim branitelja. Dužni smo očuvati ognjište obranjeno životima sinova i podignuto žuljevitim rukama majki i očeva. Dužni smo u naslijeđe djeci ostaviti slobodu i dostojanstvo za koju su naši suborci prolili krv.

Obvezujemo sebe i svoje potomke na izgradnju zajedničke bolje budućnosti temeljene demokratskim načelima, ustrajući na jednakopravnosti i konstitutivnosti i svim ljudskim pravima i slobodama.

Našim poginulim i nestalim vječna slava i hvala, svim braniteljicama i braniteljima, obiteljima, žiteljima grada Mostara i svim prijateljima veliko hvala što su i kroz ovu obljetnicu pokazali da njegujemo uspomenu na Lipanjske zore, zore koje su donijele slobodu svjetlom pravde i odlučnosti.

Odjel za branitelje GO HDZ BiH Mostar